Geduldig en gewillig

Auteur: Samira Bouddount

Matilda

Auteur: Samira Bouddount

Als kind vond ik dat ik niet veel mocht van mijn ouders. Wanneer ik daartegen in opstand kwam, riepen mijn ouders: "Dat is niet waar dat je niets mag! Je mag toch ieder weekend naar de bibliotheek!" Ik vond het toen maar een stom antwoord, maar achteraf bezien denk ik: wat een toffe ouders heb ik toch. Iedere week ging ik naar de bieb en kwam ik thuis met weer andere boeken, en ontmoette ik allerlei nieuwe personages: mensen, dieren, fantasiefiguren. In mijn kamer reisde ik de hele wereld rond en maakte ik de gekste dingen mee. Ik leek Matilda uit het boek van Roald Dahl wel.

Doordat mijn ouders mij als kind stimuleerden om te lezen, is het lezen in mijn bloed gaan zitten. Ik lees alles wat los en vast zit. Niet alleen als ontspanning (en soms als ontsnapping!) maar ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Hoe mooi is het, dat ik door boeken te lezen, ruim 40 kilo ben afgevallen? En hoe mooi is het, dat boeken mij in staat hebben gesteld om te genezen van mijn diabetes type II? Allemaal door te lezen en door datgene te implementeren wat natuurlijk aanvoelt.

Boeken hebben mij gevormd. Ik gun iedereen die waardevolle ervaring, ook de kinderen in Marokko. Dat is waarom ik Stichting Marokko Leest heb opgericht. Voor het eerste project van Marokko Leest is een geldbedrag nodig van minstens € 2.000. Daarmee kunnen we een schoolbibliotheek inrichten met maar liefst 500 leesboeken! Lees op de website op welke manieren je allemaal kunt helpen! Doneren kan eenvoudig via http://bunq.me/marokkoleest

Stichting Marokko Leest is gevestigd in Weesp, en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54418798.